" /> Cum se Confectioneaza Lumanarile Sculptate - Cadouri Speciale

Cum se Confectioneaza Lumanarile Sculptate

Un hobby amuzant si un Cadou Special pentru cei dragi!

Va puteti procura de la magazinele de articole mestesugaresti forme pentru lumanari si ingredientele de baza pentru fabricarea lor. Principalul ingredient este parafina transparenta, disponibila sub forma de blocuri. Peste parafina topita se adauga, de obicei, o substanta numita stearina, care face ca lumanarea sa fie tare, sa arda mult timp sis a fie opaca. Proportia este de 3 linguri de stearina la 450g de parafina. Dacxa folositi coloranti, dizolvatii mai intai in stearina si adaugati acest amestec peste parafina topita. Se mai pot adauga mici cantitati de ceara de albine topita, pentru o ardere mai indelungata.

Incalziti amestecul intr-o vas cu fund dublu, astfel incat parafina de deasupra sa poata fi topita incet de apa incalzita in partea de jos. Aduceti parafina pana la 98º C daca folositi forme de metal sau de sticla si pana la 85º C daca folositi forme din plastic. Masurati temperatura cu un termometru pentru alimente, fixat pe marginea vasului.

Orice cutie de carton, metal sau vase din sticla de forme adecvate pot fi folosite drept matrite pentru lumanari, insa cele mai decorative lumanari se obtin utilizand forme din plastic achizitionate din magazinele de articole mestesugaresti. Daca folositi forme din metal sau sticla, incalziti-le pana la 43º C si pulverizati-le usor cu un silicon inainte de a le umple.

Alegeti un fitil potrivit cu diametrul lumanarii: daca este prea subtire, flacara va fi stinsa de parafina care se topeste, daca este prea gros, lumanarea va fumega. Fitilul poate fi introdus in urmatoarele feluri: facand o gaura in lumanarea moale cu o andrea; facand o gaura in lumanarea partial intarita cu o frigare incalzita; prinzand fitilul in interiorul formei inainte de turnarea parafinei. Pentru a fixa fitilul intr-o forma, innodati-I capatul, introduceti-l printr-o gaura executata la fundul formei, apoi etansati gaur ape dinauntru cu o picatura de parafina topita sip e dinafara cu plastilina. Asezati o bucata de sarma rigida de-a cumezisul gurii formei si legati fitilul de aceasta, intinzandu-l bine.

Tine-ti forma agatata de fitil folosindu-va de un sIstem de prindere pentru a putea sa o introduce-ti in parafina ferbinte. Daca forma are model, rotiti-o in timpul operatiunii pentru ca parafina sa patrunda in toate striatiile.

Raciti forma intr-o galeata umpluta cu apa pana la inaltimea lumanarii, lasand-o sa stea circa 30 minute, dupa care umpleti golul format la gura formei in urma contractiei parafinei. Este posibil sa se fi format aici o bula de aer, care trebuie sparta si completata cu parafina.

Lasati sa se raceasca peste noapte, dupa care scoateti cu grija lumanarea dintr-o forma rigida; daca forma este flexibila, trageti-o de pe lumanare. Folositi un cutit pentru a inlatura urmele lasate pe lumanare de imbinarile formei.

Unele magazine cu articole mestesugaresti pun in vanzare si coloranti care se aplica la rece, prin frecare, ce pot fi folositi pentru a pune in valoare un model in relief al unei lumanari sau pentru a-I da o patina.

BAIA DE PARAFINA

Unul din cele mai vechi si mai simple moduri de a face lumanari este cufundand repetat un fitil intr-un amestec de parafina topita. Aceasta metoda cere insa rabdare, deoarece lumanarea nu se formeaza decat treptat, strat cu strat.

Taiati un fitil considerabil mai lung, decat lungimea pe care o doriti sa o aiba lumanarea si alegeti un recipient in care sa incapa intreaga lungime a fitilului. Asezati recipientul intr-o cratita cu apa; umpleti-l cu parafina si incalziti apa. Introduceti fitilul in baia de parafina topita, trageti-l afara si tineti-l intins pana cand parafina s-a intarit de-a lungul fitilului; in acest fel veti obtine o lumanare dreapta. Introduceti inca o data fitilul; scoateti-l afara si lasati noul strat de parafina sa se intareasca. Continuati sa il cufundati si sa il scoateti afara pana cand ajungeti la diametrul dorit. Imersati parte de jos mai mult decat partea de sus in cazul in care doriti sa obtineti lumanari subtiate la varf. Folosind recipiente pline de parafina de diferite culori, puteti obtine o lumanare cu dungi de culoare.

Lumanarile pot deveni lucioase la exterior prin cufundarea mai intai in parafina incalzita la circa 92º C, apoi in apa rece – aveti grija sa Nu udati fitilul.

 

 

lumanare decorativa

Lumanare decorativa rosu cu alb

Lumanarile sunt  sculptate manual, din parafina de cea mai buna calitate. Modelele sunt unicat si sunt  disponibile la cerere  in mai multe culori si dimensiuni  cu diferite accesorii: floricele si perlute.
Savurati seri linistite intr-o ambianta intima placuta, scaldata de lumina difuza a lumanarilor.

 

 

 

Lumanarile decorative – un cadou elegant pentru orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *