" /> Cum Vorbeste Imaginea Despre Tine - Cadouri Speciale

Cum Vorbeste Imaginea Despre Tine

Un alt indicator: “FOTO –LIMBAJUL”

Stilul vestimentar prin care “foto – vorbim”. Acest stil vestimentar este elaborat plecand de la impactul:

  • Culorii,
  • Materialelor,
  • Formelor si motivelor.

 

Culoarea ne influenteaza

simbolurile culorilorFiecare culoare corespunde unei lungimi de unda diferite. Reactionam inconstient la aceasta vibratie pe care o percepe ochiul reactionand in mod negative sau pozitiv in functie de mostenirea noastra trecuta si de cultura noastra.

De aceea culorile ne pot influenta comportamentul in viata noastra de toate zilele.

Atunci cand vizualizam o culoare, doua reactii inconstiente opereaza simultan in noi:

  • O reactie inconstienta colectiva. Din timpuri stravechi, in functie de istoria, religia si cultura sa, fiecare popor, fiecare natiune si-a constuit propria simboistica a culorilor, atribuindu-le efecte binefacatoare sau daunatoare, benefice sau nefaste. Nu se spune in lumea occidentala: “Albastrul pentru baieti, roz pentru fete, e negru de suparare, vede viata in roz, e alb ca zapada, vede rosu-n fata ochilor, e galben ca ceara, vede stelute colorate…”
  • O reactie inconstienta personala. In functie de trairea noastra personala atribuim culorilor un impact pozitiv sau negative. Una din colegele mele detesta bleumarinul si albastru deschis. Aceste culori evocau anii petrecuti in timpul liceului la internatul despre care nu pastra o amintire prea placuta.

 

Pentru unii dintre noi, poate aparea reactia numita Sinestezie, adica perceptia unei culori printr-un simt aparent strain de vaz: tactil, olfactiv, in functie de trairea ta personala.

Ex: “cea mai frumoasa amintire a ta din copilarie este gradina bunicii, in zilele de vara. Iti placea sa strabati potecile gradinii ei, sa mirosi florile, mai ales trandafirii rosii, al caror parfum invaluia intreaga casa. Sa nu te mire foarte tare daca rochia ta preferata este rosie, sau daca cravata ta norocoasa este rosie si daca, instantaneu, te cuprinde mirosul trandafirilor.”

 

Simbolictica unor culori in civilizatia occidentala

fashionAceasta simbolistica este de origine colectiva si inconstienta, si in functie de cultura fiecarui popor, aceasta poate diferi.

ROSUL este simbolul actiunii, pasiunii si fortei. Culoarea liderilor prin excelenta, ajuta la vorbitul in public si focalizeaza atentia auditorului. Prea mult rosu creeaza reactii emotionale si provoaca o crestere a nivelului de adrenalina. Trebuie purtat cu economie: culoarea cravatei, fularului, accesoriilor, altfel pazeste-te de auditoriu.

GALBENUL simbolizeaza bucuria, optimismul, imaginatia. Faciliteaza contactul cu celalalt. Prea mult galben “verzuliu” incita la neincredere sin u ofera o imagine linistitoare. De puratat in varianta unei culori luminoase, coaja de ou sau galben-pai.

ALBASTRUL simbolizeaza cunoasterea, seriozitatea. Faciliteaza transmiterea stiintei si confera incredere anturajului tau. Prea mult albastru atata nevoia de recunoastere sit e face neincrezator. Este o frana pentru creatie. Bleumarinul este una din culorile de baza a garderobei profesionale.

ORANJUL simbolizeaza sociabilitatea, amabilitatea, curiozitatea, starea de bine. “Revigorant” natural, stimuleaza creativitatea si ajuta sa finalizeze un proiect. Nu este convenabil sa porti aceasta culoare unde se mizeaza pe o imagine serioasa sau eleganta.

VERDELE simbolizeaza calmul, soliditatea si echitatea. Precum o respiratie naturala, tempereaza puseurile de emotie, ajuta la gasirea calmului si incita la reflexie. Prea mult verde simbolizeaza incapatanare, dominare si-ti poate da un sentiment de frustrare.

VIOLETUL semnifica supunerea, spiritualitatea, visul. Amelioreaza increderea in propria persoana. Prea mult violet poate duce la melancolie si este o frana pentru comunicare.

ROZUL simbolizeaza sentimentele,blandetea si tandretea. Prea mult roz incita la un élan protector din partea anuturajului tau. De evitat daca doresti sa fii luat(a) in serios.

GRIUL simbolizeaza ordinea, analiza, rigoarea si neutralitatea. Antistres, ajuta la distantare si faciliteaza meditatia. Prea mult grit e face transparent(a) si poate evoca neimplicarea. Griul este si el o culoare de baza a garderobei profesionale.

MARO simbolizeaza umilinta, soliditatea, munca si ajuta la mentinerea contactului cu realitatea. Prea mult maro evoca solitudinea si inradacinarea. In caz de nevoie, nu ajuta la luarea deciziilor rapide. Maro, culoarea pamantului, nu este chiar o culoare “acceptabila” in mediul finantelelor sau in unele profesii din domeniul tertiar. In zilele noastre, tinde sa se impuna in garderoba profesionala.

NEGRUL simbolizeaza eleganta, justitia si autonomia. Prea mult negru duce la introversiune si poate fi un frau pentru comunicare. Aceasta culoare nu se potriveste unei tinute profesionale masculine, mai putin in publicitate, moda si infrumusetare.

ALBUL simbolizeaza puritatea, inocenta, sacrul, curatenia; prea mult alb duce cu gandul la renuntare si supunere. Camasile si tricourile albe sunt obligatorii.

 

Poti utiliza toate aceste culori ca pe niste instrumente ale comunicarii tale. Singura problema consta in armonizarea acestora cu culoarea ochilor, parului sau pielii tale si Iubirea culorii respective!


Un comentariu

  1. cadouspe spune:

    1. Well I am very glad and I hope to be practical for you! Thanks and Have a nice day!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *